BÖCKER

Feelgood med extra svärta!

"Margit satt med lätt öppen mun på stolen bredvid Gunilla och undrade vad det var för dårhus hon hamnat i. Om det här var en vanlig dag på jobbet så var det kanske dags att kasta sig in på högskolan igen och utbilda sig till … ja, varför inte psykolog helt enkelt, det var ju uppenbart att både arbetskamrater och sökanden var mer eller mindre störda."

 

Gunilla är tillbaka från sin utbrändhet till tjänsten som arbetsförmedlare i Borås, där kraven på prestation ökar för varje dag. Margit tycker det behövs nytänkande inom Arbetsförmedlingen men de verkar inte ens klara av hennes guldfisk på skrivbordet. Jens tröttnade på att vara entreprenör för flera år sedan, och är nu arbetslös. En jävligt hungrig sådan, nu när pengarna är slut.

I mötena mellan dem börjar nya tankegångar slå rot. Kanske finns det något man kan göra åt situationen i alla fall?

 

Med lysande utsikter är en roman om vanliga människor som försöker driva reglerna åt ett annat håll - till det läge där de gör mest nytta.

 

En kärleksberättelse om personer som vill förändra -

och om samhällets tillkortakommanden!


Att inte agera får ibland stora konsekvenser …


Nina vill förändra saker genom sitt nystartade parti. Framförallt vill hon bekämpa alla typer av våld och förtryck. 


Taxichauffören Kim vet hur man slåss och tvekar inte att hjälpa till. Han rår på de flesta, men någon hjälte vill han inte bli.


Christoffer rånas och misshandlas en regnig natt på en gata i Stockholm.


Nina, Kim och Christoffer är tre unga personer som alla vet vilken förnedring ett slag innebär. De möts av en slump en regnig höstnatt på Södermalm. Ingen av dem förstår att det mötet både kommer att binda dem samman och splittra dem i deras strävan att hjälpa andra.     


Den som knyter sin hand

Den som knyter sin hand är både en kärleksberättelse och en skildring av samhällets tillkortakommanden vad gäller våld och dess acceptans. Med humor och empati får vi följa människor som vägrar bli offer och istället kämpar emot med kreativitet och framtidstro.